Visie op innovatie Middin

Middin biedt zorg en ondersteuning in de regio's Den Haag, Rotterdam en Zuid-Holland Midden, provincie Zuid-Holland.

Middin wil haar aanpak vernieuwen en manieren vinden om slimmer te werken. Dit wil Middin onder andere bereiken door (bewezen) technologische innovaties voor en met cliënten en medewerkers meer te benutten. Integratie van digitale zorg vraagt om draagvlak en om intensieve en gecoördineerde inspanningen van alle betrokkenen.

Het doel is om niet alleen het bestaande te digitaliseren, maar écht te veranderen met digitale innovaties (passende zorg). Dit vraagt om een uitgewerkte strategie en een implementatieplan.

Middin gaat de volgende activiteiten uitvoeren om tot een gedragen strategie en een concreet implementatieplan te komen:

  • Ontwikkelen van een innovatievisie en -strategie die doorleefd wordt door de medewerkers, cliënten en naasten/verwanten, aan de hand van drie bijeenkomsten.
  • Opstellen van business cases voor een aantal innovaties, om inzicht te krijgen in de haalbaarheid en het potentieel voor Middin. Het gaat daarbij om innovaties die aansluiten bij de (te ontwikkelen) visie. Voor de uitwerking van het activiteitenplan is Middin uitgegaan van 5 innovaties, die worden vermeld op de website van Zorgverzekeraars Nederland.
  • Opstellen van implementatieplannen voor innovaties waar een positieve business case uit komt.

Projectsamenvatting

Projectnummer STOZ-03693286
Locatie Zuid-Holland, Nederland
Status Lopend
Jaar 2024
Subsidieregeling Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ)
Sectoren Gezondheidszorg
Aanvrager Stichting Middin