Kunstmatige Intelligentie (AI) bij Wateringseveld

Fysiotherapie Wateringseveld (Wateringseveld)biedt een breed scala aan fysiotherapeutische diensten in Wateringse Veld, provincie Zuid-Holland.

In de regio wordt Wateringseveld uitgedaagd zowel op economisch als demografisch gebied en ziet Wateringseveld zich genoodzaakt om de zorg- en ondersteunende processen te innoveren. Deze behoefte wordt versterkt door de hoge werkdruk en de toenemende complexiteit aan zorgvragen. Wateringseveld gaat een strategie en implementatieplan maken voor het gebruik van hybride en digitale processen, gericht op de integratie van AI in zowel zorg- als ondersteunende processen in de praktijk.

Het doel van deze ontwikkeling is om te onderzoeken hoe AI de operationele efficientie kan verbeteren, het werkplezier van het personeel kan verhogen en de kwaliteit van de patientenzorg kan verbeteren.

Dit initiatief beoogt een dynamische en adaptieve aanpak, waarbij de focus ligt op het verkennen van AI-gestuurde oplossingen die aansluiten bij de behoefte van het personeel en de patienten. Wateringseveld richt zich op het ontwikkelen van een strategie en implementatieplan dat de werkdruk kan verlichten, de patiëntuitkomsten zou kunnen verbeteren en de duurzaamheid van de processen kan waarborgen.

Door de nadruk te leggen op flexibiliteit en aanpassingsvermogen, streeft Wateringseveld ernaar om de praktijk voor te bereiden op dynamische ontwikkelingen in het zorglandschap. Deze benadering ondersteunt de vorming van een strategie en implementatieplan dat anticipeert op, maar ook op toekomstgerichte technologische vooruitgang. Hiermee wil Wateringseveld een veerkrachtige infrastructuur opbouwen in de praktijk die aanpasbaar is aan de ontwikkelingen van zorgtechnologieën, hetgeen in de toekomst kan helpen om efficiënt in te spelen op nieuwe kansen en uitdagingen.

Projectsamenvatting

Projectnummer STOZ-03692899
Locatie Zuid-Holland, Nederland
Status Lopend
Jaar 2024
Subsidieregeling Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ)
Sectoren Gezondheidszorg
Aanvrager Fysiotherapie Wateringseveld B.V.