Kunstmatige Intelligentie (AI) bij de praktijk voor Fysiotherapie (01)

De praktijk voor fysiotherapie bedient met name cliënten uit Borsele, een gemeente op Zuid-Beveland, provincie Zeeland (een dunbevolkte provincie met veel vergrijzing).

In een regio geconfronteerd met zowel demografische als economische uitdagingen, ziet de praktijk voor fysiotherapie de noodzaak om de zorg- en ondersteunende processen te innoveren. Deze behoefte wordt versterkt door de toenemende complexiteit van zorgvragen en hoge werkdruk. De praktijk voor fysiotherapie is van plan om een strategie en implementatieplan te ontwikkelen voor het gebruik van digitale en hybride processen, gericht op de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in zowel de zorg- als ondersteunende processen in de praktijk.

Het doel van deze ontwikkeling is om te onderzoeken hoe AI de operationele efficiëntie kan verbeteren en de tevredenheid van het personeel, alsook de kwaliteit van de patiëntenzorg kan verhogen.

Dit initiatief beoogt een dynamische en adaptieve aanpak, waarbij de focus ligt op het verkennen van AI-gestuurde oplossingen die aansluiten bij de behoeften van de patiënten en medewerkers. De praktijk voor fysiotherapie richt zich op het ontwikkelen van een strategie en implementatieplan dat de werkdruk zou kunnen verlichten, de patiëntuitkomsten zou kunnen verbeteren én de duurzaamheid van de processen zou kunnen waarborgen.

Door de nadruk te leggen op flexibiliteit en aanpassingsvermogen, wordt ernaar gestreefd om de praktijk voor te bereiden op de dynamische ontwikkelingen binnen het zorglandschap. Deze benadering ondersteunt de vorming van een strategie en een implementatieplan dat anticipeert op, maar ook op toekomstige technologische vooruitgang. Hiermee wordt beoogd om een veerkrachtige infrastructuur op te bouwen in de praktijk die aanpasbaar is aan de ontwikkelingen van zorgtechnologieën, hetgeen in de toekomst kan helpen om effectief in te spelen op nieuwe kansen en uitdagingen.

Projectsamenvatting

Projectnummer STOZ-03692435
Locatie Zeeland, Nederland
Status Lopend
Jaar 2024
Subsidieregeling Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ)
Sectoren Gezondheidszorg
Aanvrager Praktijk voor Fysiotherapie