Kunstmatige Intelligentie (AI) bij Fysiotherapie Fy-Fit

Fysiotherapie Fy-fit (Fy-Fit) is gelegen in het stedelijke hart van Nijmegen, provincie Gelderland.

Fy-Fit staat voor belangrijke uitdagingen door de toenemende complexiteit van de zorgvragen en hoge werkdruk. Deze situatie onderstreept de noodzaak om zowel de zorg- als ondersteunende processen te innoveren. In het kader hiervan wil Fy-Fit een strategie en implementatieplan ontwikkelen, gericht op het benutten van de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) in de praktijkvoering.

Het doel is om te verkennen hoe AI de operationele efficiëntie van de zorg- en ondersteuningsprocessen kan optimaliseren, de werktevredenheid van het personeel kan verbeteren en de kwaliteit van de patiëntenzorg kan verhogen.

Fy-Fit wil een flexibele aanpak hanteren bij het verkennen van AI-oplossingen die goed aansluiten bij de behoeften van het team en de patiënten. Het streven is om een strategie en visie te ontwikkelen over het gebruik van AI in de praktijk van Fy-Fit en daaruit volgend een implementatieplan op te stellen dat erop gericht is om efficiëntieverbeteringen in de processen op een duurzame manier te gaan borgen.

Fy-Fit wil hierbij sterk de nadruk leggen op aanpassingsvermogen en flexibiliteit, essentieel om te kunnen reageren op de snel veranderende technologische ontwikkelingen in relatie tot AI in het zorglandschap. Deze proactieve en vooruitziende aanpak zal helpen om een strategie te formuleren en een implementatieplan uit te werken, dat zowel adequaat anticipeert als reageert op toekomstige technologieën en ontwikkelingen.

Projectsamenvatting

Projectnummer STOZ-03691344
Locatie Gelderland, Nederland
Status Lopend
Jaar 2024
Subsidieregeling Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ)
Sectoren Gezondheidszorg
Aanvrager Fysiotherapie Fy-Fit