Regio Zuid-Holland | Projectplan Foodwaste en CO2 reductie Food Service Industrie

In de cateringwereld is sprake van veel inefficiëntie bij zowel inkoop, voorraadbeheer, productie als Vervoer en logistiek. Verspilling van tijd en voedsel en onnodig gereden kilometers zijn hiervan het gevolg. Concrete voorbeelden zijn cateraars die te veel inkopen, last hebben van derving (voorraadverlies door o.a. bederving), te veel productie draaien voor een partij en daardoor bereid voedsel moeten weggooien, opdrachten aannemen ver buiten hun vestigingsplaats en de dag na een opdracht terug moeten rijden om servies op te halen. .Met een netwerk van gedecentraliseerde Enterprise Resource Planning (ERP) systemen is dit te voorkomen. Met deze softwaretool kunnen cateraars en freelance koks op een eenvoudige en efficiënte manier voorraden en opdrachten met elkaar verhandelen. Het toekomstbeeld bestaat uitcateraars d .- automatisch hun inkoop optimaal kunnen plannen, .- overtollige inkoop kunnen doorleveren aan andere op het systeem aangesloten cateraars, .- overtollige productie kunnen doorleveren aan elkaar en aan en restproducenten, .- onderling opdrachten ruilen of verhandelen om het aantal gereden kilometers en de reistijd te minimaliseren, .- een centrale ophaaldienst kunnen gebruiken die servies en andere (party-)verhuurspullen via een geoptimaliseerde route ophaalt .Het project is een haalbaarheidsstudie van het in het toekomstbeeld geschetste systeem, waarbij met name de volgende aspecten onderzocht worden: .1. Technologische haalbaarheid .2. Financiële / Economische haalbaarheid .3. Haalbaarheid marktadoptie .4. Wet- en regelgeving .

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2015-0555
Rijksbijdrage € 48.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2015
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Aanvrager geen rechtspersoon