Regio Zuid | Productie en afzet van een nieuw Nederlands gevogelteconcept

In dit haalbaarheidsproject wordt de productie en afzet van een nieuw Nederlands gevogelteconcept onderzocht en getest. De technische en economische risico’s en mogelijkheden hiervan worden in kaart gebracht. Hierbij worden ook de kwaliteitseisen en maatschappelijke vraagstukken meegenomen die van toepassing zijn in Nederland en mogelijke samenwerkingen worden onderzocht. De Walnoothoeve in Hoeven is een pluimvee en poeliersbedrijf met streekwinkel. De Walnoothoeve produceert pluimvee voor de Slow Food Chefs Alliantie (www.slowfood.nl) en heeft een eigen slachterij waar men met de hand slacht op ambachtelijke wijze. De Walnoothoeve produceert ‘oude’ pluimveerassen op natuurlijke wijze (slow productiemethode) welke voor 90% naar de horeca gaat in Nederland. Vanuit deze horeca is de vraag naar Nederlands geproduceerde vleesduiven neergelegd bij de Walnoothoeve. De horeca is hierbij op zoek naar een kwalitatiever product dan de Franse vleesduiven omdat de Franse vleesduiven in houdbaarheid en versheid te wensen over laten. Ook lijkt de Franse teeltmethode grote hoeveelheden antibiotica te gebruiken wat niet wenselijk is. De horeca zoekt hierbij een professionele leverancier, niet een hobbymatige particulier welke er op dit moment zijn in Nederland. In Nederland bestaat er nog geen professionele teelt van vleesduiven. Met dit project wil de Walnoothoeve streven naar de realisatie van de eerste professionele Nederlandse vleesduiventeelt en afzet in augustus 2016. Hiervoor moet er een afzetmarkt zijn voor vleesduiven in Nederland, welke vooralsnog grotendeels bij de Horeca in Ned

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2015-0462
Rijksbijdrage € 20.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2015
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Aanvrager geen rechtspersoon