Regio Noord | Gezonde alternatieven binnen banket
Van de Leur Banketspecialiteiten maakt met veel enthousiasme, vakmanschap en visie al ruim 50 jaar de lekkerste banketproducten. Van de Leur is opgericht in 1964 in Sliedrecht en in 1995 verhuisd naar Bolsward, waar het bedrijf verder kon groeien en professionaliseren. Behalve de bakkerij in Bolsward, die in 2012 met 2500 m2 is uitgebreid, heeft Van de Leur tevens een productielocatie in Heerenveen, waar de Petits Fours worden gemaakt..Van de Leur voorziet al jaren diverse klanten in binnen- en buitenland van onder andere Vlaaien, Cake- en plaatgebak, Petits Fours en Quiches. Van de Leur richt zich uitsluitend op professionele afnemers, zoals banketbakkerijen, restaurants, cateringbedrijven en retailers (www.vandeleur.nl)..Binnen het complete assortiment van Van de Leur is uitbreiding gewenst voor gezonde producten. Van de Leur is op zoek naar het ontwikkelen van echt gezonde alternatieven voor banket..Het productgamma van Van de Leur bestaat nu in grote lijnen uit 3 grote categorieën: Cake/ plaatgebak, Vlaaien en Petits Fours. Elk met een eigen proces verdeeld over 2 bakkerijen/locaties. In aansluiting bij de hedendaagse trends zoals laag in suikers, hoog in vezels en meergranen met veel vezels moet er minimaal één gezond product bijkomen per categorie..De afnemers bevinden zich met name in de ambachtelijk bakkerij, bakkerij-industrie, horeca, retail en vliegtuigcatering, zowel in binnen- als in buitenland..Na een aantal verkennende testen, rijst nu de vraag, of echt gezonde alternatieven binnen banket wel te ontwikkelen zijn. Hierbij zal geen enkele concessie aan smaak, mondgevoel, beleving, genieten of gezond mogen worden gedaan. Daarnaast moeten de nieuw te ontwikkelen producten passen binnen de bestaande bakkerijprocessen, zonder al te grote investeringen.