Regio Noord | Van zijstromen naar groentepops

Groente is een belangrijke voedingsbron die essentieel is voor de mens om te kunnen leven. Enerzijds worden te.weinig groenten gegeten en anderzijds worden er veel groente verspild door onze moderne levensstijl. We zien dat de.consument bewuster kijkt naar voedsel en voedselverspilling..De markt van ontbijtgranen groeit nog steeds. De tendens is dat de consument steeds minder.suiker wil consumeren en verspilling wil tegengaan..De groenteverwerking en Retail kent reststromen waaronder die van wortels, rode biet, etc..De reststroom maismeel bevat zetmeel en vezels. De huidige toepassingen zijn als grondstof.voor veevoer en als grondstof voor de vergisting om Energiesector op te wekken..ORFi-food wil met dit haalbaarheidsonderzoek beoordelen of de reststromen groenten gebruikt.kunnen worden als een waardevol product voor de humane voedselketen. De toegevoegde.waarde van de groenten wordt verhoogd en verspilling van waardevolle groente wordt.voorkomen..ORFI-food richt zich op pure grondstoffen in markten die zich richten op een andere.toepassing van de bestaande ingrediënten. Doel is om de duurzaamheid te promoten en.verspilling tegen te gaan..Dit haalbaarheidsproject richt zich op de gebruiksmogelijkheden van groenten als reststroom van de groente.verwerkende industrie. Een Quick & Dirty test is bedoeld om een innovatietraject op te starten.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2015-0213
Rijksbijdrage € 39.200,00
Locatie Nederland
Jaar 2015
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager ORFI-food bv