Regio Zuid-Holland | Experimenteel onderzoek naar gezonde zoetstoffen uit planten

Koppert Cress teelt cressen (zaailingen), eetbare bloemen en blad voor de food service (horeca) en consument. Gezondheid, smaak, geur, gevoel en presentatie spelen een hoofdrol in de producten van Koppert Cress. Koppert Cress hecht er veel waarde aan om innovatieve, gezonde producten te ontwikkelen. Rob Baan, directeur, heeft een visie waarin hij ernaar streeft dat Nederland de meest gezonde delta van de wereld wordt. Koppert Cress wil innovatieve, gezonde producten ontwikkelen. Daarbij wordt gedacht aan het ontwikkelen van caloriearme, natuurlijke zoetstoffen uit planten. In het experimenteel onderzoek wordt geanalyseerd welke planten, soorten en rassen voldoende zoetstoffen bevatten en of de gevonden zoetstoffen gezond zijn voor het menselijk lichaam. Daarnaast wordt gekeken naar de gedragingen van de zoetstof in de plant tijdens de teelt, oogst en naoogst. Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om de zoetstof te extraheren. De gevonden planten worden gemeten op de hoeveelheid zoete inhoudstoffen. Nieuwe productvormen worden ontwikkeld.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2016-0566
Rijksbijdrage € 108.255,00
Locatie Nederland
Jaar 2016
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Tuinbouw
Aanvrager Koppert Cress B.V.