Regio Zuid-Holland | Ontwikkeling industrieel ambachtelijk productieproces voor jams en sauzen zonder gebruik van additie

Le Maison Cuisiner wil een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren om het welslagen van de ontwikkelen van een productieproces ten behoeve van 100% natuurlijke jams en sauzen te realiseren. Le Maison Cuisiner wil, bij een positieven haalbaarheid, een industrieel productieproces ontwikkelen ten behoeve van een assortiment jamsoorten en sauzen op basis van puur natuur en eerlijk fruit ZONDER additieven. Le Maison Cuisiner wil naar een procestechniek om een keur aan jams én sauzen te bereiden op basis van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Hierbij zijn enkele technieken te onderzoeken: of kort, hoog verhitten (tijd tussen 24 en 72 graden Celsius beperken ivm bacterievorming); of pascalisatieproces of het koken met koolstof. De aansluiting bij RIS en als zodanig bij de Topsector Agri & Food richt zich op het onderwerp: Hogere toegevoegde waarde door focus op gezondheid, duurzaamheid, smaak en gemak

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2016-0531
Rijksbijdrage € 32.026,00
Locatie Nederland
Jaar 2016
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Aanvrager geen rechtspersoon