Regio Zuid | Haalbaarheid Ontwikkeling ZILT zeewierproducten
De wereldbevolking groeit in hoog tempo. De vraag naar alternatieven grondstoffen t.o.v. traditionele grondstoffen zal de komende jaren gigantisch stijgen. De vraag naar dierlijke eiwitten verdubbelt en onze wereldbevolking zal stijgen naar minimaal 9 miljard in 2050. De landbouwgronden raken uitgeput, de Co2 uitstoot neemt toe en de oceanen verzuren. 25 KG plantaardig eiwit resulteert nu in 1 KG dierlijk eiwit. Een ratio die grondstoftekorten bij deze enorme groei zal betekenen. Momenteel gaat 30% van het beschikbare zoet water naar de landbouw/veeteelt en wordt er jaarlijks 600.000 hectare aan regenwoud gekapt om plaats te maken voor landbouwgronden. Meststoffen monden uit in de oceanen waardoor dode zones ontstaan, het ecosysteem raakt ontregeld en de Co2 uitstoot zal immens toenemen waardoor het broeikaseffect versterkt.Aanvrager denkt dat zeewier hiertoe één van de oplossingen kan bieden: de teelt van zeewier is zeer duurzaam te noemen en kan een sleutelrol spelen t.a.v. maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zeewier kent talloze USP’s:een zeer hoog gehalte aan essentiële eiwitten, vitaminen, spoorelementen en mineralen.de ecologische foodprint van deze plantaardige eiwitten is aanzienlijk lager is t.o.v. dierlijke eiwitten.Géén extra overlast voor landbouwgrond, maar benutting van de oceanen, waar tot nu toe nauwelijks een beroep op wordt gedaanTeelt van zeewier kan het ecosysteem een boost geven en heeft zelfs een zuiverend effect op het water.Aanvrager is voornemens gezond assortiment zeewier producten te ontwikkelen waardoor een structurele verandering in het voedi