Regio Zuid | Rauwe Melk Poeder

Melk die geproduceerd wordt op melkveebedrijven is een kwalitatief hoogwaardig product en bevat veel goede bouwstoffen voor de mens. Om houdbaarheidsredenen moet de melk ten alle tijden gekoeld bewaard blijven en binnen vier dagen na het winnen van de melk uit de koe getransporteerd en verwerkt worden. Doordat de melk vele stappen binnen de keten moet doorlopen neemt de versheid van het product af en dit gaat ten koste van de kwaliteit, smaak en nutritionele waarde van de melk(producten). Binnen het voorgestelde project wordt onderzocht of het technisch en commercieel mogelijk is om een nieuw verwerkingsproces van melk te ontwikkelen, waardoor zowel de kwaliteit, smaak als de nutritionele eigenschappen beter behouden blijven.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2016-0436
Rijksbijdrage € 38.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2016
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Aanvrager geen rechtspersoon