Regio Oost | Algae discovery
De wereldpopulatie neemt gestaag toe, en daarmee ook de vraag naar voeding. Daarnaast wordt voeding steeds meer verwerkt en minder voedzaam, door het toevoegen van grote hoeveelheden suikers en vetten..Bovendien ontstaat er een tekort aan omega-3 vetten, deze zitten voornamelijk in planten en vissen uit de zee. Door grootschalig gebruik van zonnebloemolie en andere plantaardige oliën heeft de gemiddelde Nederlander een overschot aan omega-6 en een tekort aan omega-3, een groot probleem. Daarnaast zijn er tekorten van bepaalde antioxidanten en vitamines die meer in de spotlight komen te staan vanwege onder andere sterk beschermende werking tegen aderverkalking en dus hart-en-vaatziekten..Algen bieden een mogelijkheid om deze voedingsstoffen goedkoop en efficiënt aan te bieden. Algen staan bekend om hun hoge voedingswaarde, vereisen slechts minerale grondstoffen en bieden dus een economisch interessante oplossing. Huidige algenproductiesystemen zijn echter ingericht op slechts enkele soorten (zoals Chlorella en cyanobacteriën) waarbij de productiekosten te hoog zijn...