Regio Noord | Haalbaarheid productieproces Fries Roggebrood zonder additieven

Aanvrager doet een vooronderzoek waarin een eisenprogramma wordt geformuleerd. Er volgt een onderzoek – intern en deels extern – naar de natuurlijke bereidingstechnieken voor Fries roggebrood. Daarbij onderzoek naar de verweringstechniek van ingrediënten, de verwerkingsstappen, de nazorg op basis van droog- en daarna aan te wenden natuurlijke conserveringstechnieken. Voorts onderzoek naar de processtap van verpakking (sealing en het effect hiervan op de productkwaliteit). Daarna volgt onderzoek naar het juridisch kader (kunnen bepaalde technieken worden gebruikt?) en volgt onderzoek naar de acceptatie onder consumenten en retail. Uiteindelijk wordt een eindrapportage opgesteld met beargumenteerde go / no go beslissing.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2016-0186
Rijksbijdrage € 32.600,00
Locatie Nederland
Jaar 2016
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager De Breabakker Roggebrood BV