NUTRITION FEASIBILITY PROJECT (NFP)
Gociety, eerder door Aging 2.0 en Google for Enterpreneurs aangemerkt als een van de 20 veelbelovende start ups op het gebied van vergrijzing, heeft een indrukwekkend trackrecord op het gebied van Smart Societies met proactieve UserImpact binnen het gebied van toegepaste HealthScience. Gociety stelt senioren in staat - met meer gemak - om zich te verbinden met de de wereld om hen heen, met vrienden en familie, door middel van een superieur makkelijk te gebruiken smartphone-interface en maakt het hen mogelijk om een meer actieve rol te nemen in hun persoonlijke gezondheid, veiligheid en welzijn..Eerder is in het project Gociety GoLiveAssist LifestyleSupport is gewerkt aan een GoLiveWear systeem voor valrisico-detectie (preventie / wellbeing voor senioren). Alles via een smartphone en bijbehorende webapplicatie...Dit concept vormt meteen de basis voor een nieuw haalbaarheidsonderzoek om vast te kunnen stellen of aanvrager in staat is om een platform onafhankelijke digitale toepassing kan ontwikkelen die de problematiek van groeiende ondervoeding aanpakt (juist ook bij senioren relevant). Dit project is genaamd het NUTRITION FEASIBILITY PROJECT, afgekort als NFP. De uiteindelijke resultaten moeten geïntegreerd kunnen worden in het bestaande concept...Het doel van dit project is om de haalbaarheid te onderzoeken van een technologische maaltijd planning ecosysteem rond de GoLivePhone en GoLiveWear, met als doel een gezondere levensstijl bij senioren te ondersteunen en te stimuleren. Dit ecosysteem zou gebaseerd moeten worden op een continue en automatische (waar mogelijk) monitoring van de context van de gebruikers (relevant voor de beoordeling van de voedingsbehoeften), en een automatische maaltijd planner die in staat is gepersonaliseerde maaltijden te creëren op basis van die waargenomen context...Uit eerder internationaal onderzoek blijkt dat één op de zes personen die op de intensive care van een ziekenhuis belandt ondervoed is. Ook is bij aanvrager op basis van gevalideerd onderzoek bekend dat ondervoeding gecorreleerd is met de biologische, medische én sociale factoren...De visie is dat aanvrager ondervoeding proactief kan benaderen door het automatisch genereren van boodschappenlijstjes, recepten en tips op basis van enerzijds het gedrag (beweging, eetpatroon etc), eigenschappen (allergieën, medische status etc), daadwerkelijke voedsel en drankinname van de cliënt en anderzijds voorhanden data van aanbieders van levensmiddelen (fabrikanten, supermarkten, retail, restaurants etc.). Daarnaast zijn in de visie van de aanvrager nog factoren als cultuur en klimaat, sociale positie en financiële draagkracht van de cliënt en voorraad posities van de aanbieders van belang.