Regio Zuid-Holland | Mild drogen van verse groenten en verwerken tot hoogwaardige poeder

Door gecontroleerd drogen van groenten en fruit met een innovatieve technologie kunnen hoogwaardige Nederlandse (kas) groenten worden omgezet in hoogwaardige poeders. Het droogproces is te sturen door magnetron, adsorptie en temperatuur op elkaar af te stemmen om de gewenste producten te krijgen. Het resultaat kan naar wens worden vermalen tot poeder. De huidige poeders zoals paprika-, knoflook-, uien-, champignon-, chilipoeder komen vaak uit het buitenland (Zuid-Europa, China en Mexico )en daarvan is maar beperkt te achterhalen waar de grondstoffen vandaan komen en hoe de poeders gemaakt zijn..De innovatie heeft betrekking op het ontwikkelen van de juiste droogmenu’s en omstandigheden om een divers assortiment producten te maken. Met de betrokken ketenpartijen worden afspraken gemaakt over kwaliteit en grondstoffen om goed in te kunnen spelen op de vraag van de consument en voedselindustrie. In eerste instantie gebruiken we reststromen en overschotten in de markt om te verwerken. De kweker kan hierdoor profiteren van een betere prijs omdat het product in kwaliteit niet minder is en alleen in vorm en afmetingen afwijkt van de wensen van de Retail..

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2017-0822
Rijksbijdrage € 25.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2017
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Qlobel