Regio Zuid | Industriële toepasbaarheid zeewier flakes
Ons dagelijkse voedselpatroon veranderd in rap tempo door de enorme groei van en transformatie van onze samenleving. De vraag naar.dierlijke eiwitten verdubbelt en onze wereldbevolking zal stijgen naar minimaal 10 miljard in 2050. Er moet een verschuiving plaatsvinden.van de consumptie van dierlijke naar plantaardige eiwitten. Ook de topsectoren zien het potentieel van macro algen zoals zeewier. Zo zijn.o.a. het hoge, van nature aanwezige, kaliumgehalte, de aanzienlijke hoeveelheden voedingsvezels, vitaminen, mineralen en het enorme.percentages kwalitatief hoogwaardige eiwitten in zeewier van essentieel belang voor ons toekomstige voedselpatroon. Zeewier kan zowel.de vraag naar plantaardige eiwitten als de vraag naar zoutreductie of alternatieven positief beantwoorden..Gezien het bovenstaande is de vraag naar industriële bulkproducten o.b.v. zeewier met Europese, gestandaardiseerde kwaliteit.(gecultiveerd), en verkregen uit hoogwaardige waterkwaliteit, enorm toegenomen. Het wieren segment is de laatste jaren erg in beweging.waarbij de ontwikkeling van gecultiveerd wier achterblijft in o.a. volume. Wild geoogste wieren en wieren met ongecontroleerde.hoeveelheden zware metalen zijn aan de orde van de dag. Nu worden er veelal goedkope wiersoorten uit vervuilde wateren op wildoogst.basis verhandeld wat grote gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Gecultiveerd wier, geteeld in uitmuntende waterkwaliteit, met.biologische stempel, gestandaardiseerde kwaliteit en mogelijkheid om volumes te leveren op industriële schaal is uniek te noemen. Echter.zijn er tot op heden weinig tot gee