Regio Zuid | Innovatieve scheidingstechniek
De productie van monoglyceriden geschiedt door middel van een esterificatieproces waarbij het.glycerolmolecuul reageert met een vetzuur. Bij de reactie ontstaat water en kan er glycerol en.vetzuren achterblijven die niet zijn geësterificeerd. Tijdens dit proces worden echter ook di- en.triglyceriden gevormd. Hierdoor staat de zuiverheid (puurheid) van de monoglyceriden onder druk,.waardoor de werking en het effect niet optimaal is..De doelstelling van dit haalbaarheidsproject is het onderzoeken van de haalbaarheid van de.ontwikkeling van een scheidingstechniek voor de winning en zuivering van monoglyceriden uit de.processtroom. Het streven is om het aandeel vrij glycerol en vetzuren uit het mengsel te verwijderen.en tevens een scheiding van monoglyceriden en di- en triglyceriden tot stand te brengen..De projectactiviteiten vallen binnen de Topsector Agro en visserij|Voedings- en genotmiddelen en dan specifiek de thema’s “Meer met.Minder - Duurzame Veehouderij”, “Meer met Minder - Hoogwaardige producten” en “Crossovers -.Biobased Economy”. Daarnaast past het project binnen RIS3 Zuid-Nederland. Het project is namelijk.gericht op het internationale topcluster Agrofood, waarbij het project aansluit bij de volgende.hoofdlijnen Smart Food, Healthy food: Voeding en Gezondheid en Sustainable food.