Regio Zuid | DIY Veggie Burger Package

Gekeken naar huidige trends en ontwikkelingen met betrekking tot koken en voeding, de populariteit van een meer vegetarische/veganistische levensstijl en een bewustere houding van de consument ten opzichte van o.a. het milieu, is recentelijk het idee ontstaan om het concept vleesvervangers met een andere blik te benaderen. Waar nagenoeg alle vleesvervangers op de markt nu volledig ‘ready to cook’ zijn, wil men nu een instant product ontwikkelen waar meer nadruk op vers, gezond en culinair (zelf koken) komt te liggen, meer aandacht wordt besteed aan duurzame productie(ketens) en op innovatieve wijze bekeken wordt hoe de nutritionele waarde van plantaardige eiwitten naar een nieuw niveau gestuwd kan worden. Middels een gedegen haalbaarheidsstudie wil men nu onderzoeken wat de concrete mogelijkheden zijn, hoe de markt tegenover dit beoogde concept staat en of de voorziene knelpunten overkomen kunnen worden.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2017-0595
Rijksbijdrage € 25.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2017
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Schouten Europe BV