Regio Noord-Holland | YOGIHURT

Startup &Joy Food BV en TOP B.V. hebben de handen in een geslagen om een haalbaarheidsstudie uit te voeren ten behoeve van een nieuwe lijn hoge eiwitrijke plantaardige producten met een vers beleving, waaronder te verstaan een notencrème, -drink en -kaas. Een belangrijk speerpunt in de haalbaarheidsstudie betreft middels welke procestechnologie deze het beste kan worden geproduceerd. Het onderzoek hiernaar wordt mede mogelijk gemaakt door de verkregen MIT subsidieregeling Noord-Holland omdat het project goed past binnen het thema Hogere Toegevoegde Waarde van de Topsector Agri & Food. Het draagt zowel bij aan de.verbetering van de volksgezondheid, als aan de duurzaamheid van de voedselvoorziening door het aanbieden van een 100% plantaardig (versj alternatief. Het concept sluit mede goed aan bij de TKI A&F Roadmap "Hoogwaardige Producten", omdat er gebruik gemaakt wordt van milde procestechnologie waarbij behoud van smaak en voedingswaarde voorop staan. &}oy Food BV heeft tot doelstelling nieuwe innovatieve vegan voedingsconcepten te ontwikkelen waarbij gezond, voedingswaarden en zo min mogelijk toevoegingen centraal staan. TOP BV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve voedingsconcepten waarin zowel nieuwe formuleringen als nieuwe technologie een rol spelen.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2017-0358
Rijksbijdrage € 25.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2017
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager &Joy Food B.V.