Regio Zuid-Holland | Certified Supply chain platform, Logistics and Food "From Farm to Fork"

Restaurantketens en franchise-food licentiehouders hebben doorgaans te maken vele verschillende internationale leveranciers van ingrediënten. Hierdoor is het lastig voor deze afnemers om na te gaan of de opgegeven ’location of origin’ van een bepaald ingrediënt wel klopt, of tijdens de productie aan alle kwaliteitseisen is voldaan, en of het (duurzaam) is geproduceerd volgens een certificering (Green, HACCP, SDG), of volgens de richtlijn van de franchisegever. Kleinere restaurantondernemers hebben in de huidige food supply chains tevens te maken met een opgelegde minimale bestellingsgrootte. Hierdoor bestellen deze kleinere afnemers vaak noodgedwongen een te hoog volume of worden ze beperkt tot groothandelaren. Aan de leverancierszijde van ingrediënten is er ook een beperking, namelijk dat kleine leveranciers en agrariërs in opkomende markten en ontwikkelingslanden, die juist vaak biologisch en tegen interessante productprijzen kunnen produceren, niet in staat zijn te leveren aan grote afnemende bedrijven, vanwege benodigde kostenintensieve verzekeringen, het kleine afzetvolume en de bewijslast van certificering. Naar aanleiding van deze problemen in de supply chains van voedingsmiddelen ingrediënten, wordt in dit MIT-voorstel een disruptive supply chain platform voor de wereldwijde voedingsmiddelenVervoer en logistiek ontwikkeld: “Royal Blue & Orange”.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2018-0964
Rijksbijdrage € 198.250,00
Locatie Nederland
Jaar 2018
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Vervoer en logistiek
Aanvrager Royal Blue and Orange International Trading B.V.