Regio Zuid | CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

In dit MIT-Zuid R&D-samenwerkingsproject getiteld “Continue Texturering van Plantaardige Eiwitten als Rundvleesanaloga” (“CONTEXT”) staat de ontwikkeling van een innovatieve, continue en flexibele textureringstechnologie centraal. Het R&D-project bestaat uit 4 MKB-ers, te weten Sobatech Services BV, Green Meat Products, Conveni en TOP, heeft een omvang van €994.800 (gevraagde subsidie € 348.180) en kent een doorlooptijd van 24 maanden. In het project wordt onderzoek gedaan naar een nieuwe, innovatieve textureringstechnologie waarmee voor het eerst vezelstructuren kunnen worden gegenereerd in plantaardig eiwit die nagenoeg identiek zijn aan (rauw) rundvlees (de lang verwachte vierde generatie vleesvervanger). Gedurende het project wordt na de onderzoeksfase een prototype van de machine ontworpen, gebouwd en onderzocht met als doel om de onderzochte variaties in eiwittextuur te kunnen begrijpen, sturen en voorspellen met als doel om met de technologie een zeer breed spectrum aan vleesvervangers te kunnen produceren.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2018-0759
Rijksbijdrage € 348.180,00
Locatie Nederland
Jaar 2018
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager SoBaTech Services B.V.