Regio Zuid | Safe-sla

Gemak is het woord dat 2018 typeert als het gaat om de voedingsbranche. Deze ontwikkeling is al enigetijd gaande, maar zal in de toekomst alleen maar toenemen. Sectorrapporten van alle grote bankenonderschrijven deze trend. Een voorbeeld van een dergelijk gemak product is voorverpakte gesneden sla.De consument hoeft de sla niet meer zelf snijden en bovendien scheelt het restproduct dat weggegooidmoet worden. Nu kan men toch in een korte bereidingstijd snel, makkelijk, voedzaam en gezondconsumeren. Voordat de sla in het zakje kan zal deze eerst uitvoerig gewassen moeten worden. Dit omziektes, bacteriën en chemicaliën die op het product kunnen zitten te verwijderen. Uit een onderzoekvan de Universiteit van Leicester is gebleken dat voorverpakte gesneden sla een broedplaats is voorbacteriën. Om die reden is intensief wassen een pré in de industrie. Wanneer de sla uitvoerig, intensiefgewassen is zal de droogtegraad belangrijk zijn om bacterievorming te reduceren en de houdbaarheid tekunnen garanderen richting de consument. Sormac ontwikkelt machines voor het wassen, snijden enverpakken van voorverpakte sla. Zij willen het percentage aanhangend vocht aan sla significantterugbrengen, zodat voorverpakte sla veilig en langduriger gegeten kan worden. Hiervoor start Sormaceen haalbaarheidsproject.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2018-0673
Rijksbijdrage € 24.160,00
Locatie Nederland
Jaar 2018
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Sormac B.V.