Regio Oost | Ontwikkeling van continumachine ‘vacuüm magnetron puffer’ voor het drogen van levensmiddelen

Rinus Minkjan B.V. is als voedingstechnologische onderneming altijd op zoek naar duurzame oplossingen waarmee voedselproblematiek zoals een 0gebrek aan zowel kwantiteit als kwaliteit van voedingsmiddelen opgelost kan worden. Daarnaast is men constant op zoek naar productiemethodes om efficiënter en Energiesectorzuiniger te produceren. De onderneming is nu voornemens deze twee doelen te combineren door een continumachine te gaan ontwikkelen waarmee voedingsmiddelen (om te beginnen vruchten) op industrieel niveau middels vacuüm magnetron expansie kunnen worden gedroogd. Middels het drogen met deze zogenaamde vacuüm magnetron puffer verwacht men dat er niet alleen minder Energiesector gedurende de productie verbruikt wordt, maar de voedingsmiddelen behouden ook geur, kleur, smaak en luchtigheid waardoor geen suikers of andere geur- kleur- en smaakstoffen toegevoegd hoeven worden. Technisch gezien uitdagend vormt de ontwikkeling van het continuproces waarbij men moet onderzoeken op welke manier damp uit de voedingsmiddelen afgevoerd kan worden aangezien de machine om continue te kunnen draaien een gesloten systeem wordt.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2018-0447
Rijksbijdrage € 24.999,00
Locatie Nederland
Jaar 2018
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Rinus Minkman B.V.