Regio Noord | Biologische Stropharia kweek
De consumptie van paddenstoelen in Nederland stijgt. Dit komt door de wereldwijde ontwikkeling op het gebied van gezonde en biologische voeding, waaronder dalende vleesconsumptie en..stijgende behoefte aan vlees vervangende producten. Qua inhoudstoffen kunnen paddenstoelen..voor een deel vlees vervangen en passen ze dus in een vegetarisch en vleesarm dieet...Naast de dominante soorten champignon en oesterzwam is er een duidelijke kans voor andere..soorten en verschillende paddenstoelen. De kweek van Stropharia heeft daarin veel potentie...Aangezien Stropharia kan groeien op stro en er op het bedrijf van Sijbenga stro als een reststroom..aanwezig is wil de ondernemer onderzoeken of het haalbaar is om Stropharia te gaan kweken...Sijbenga wil onderzoeken of het mogelijk is om op commerciële basis biologisch Stropharia te..kweken...Het resultaat van dit haalbaarheidsonderzoek zijn de volgende punten:..• Substraat waar de Stropharia het beste op groeit..• Proces van steriliseren stro inzichtelijk..• Opties bewerkingsmethode Stropharia inzichtelijk..• Afzetkanalen, afzethoeveelheden en afzetprijzen zijn inzichtelijk gemaakt..• Biologisch kweekmethode voor grootschalige kweek Stropharia