Regio Noord | Ontwikkeling van foamcakes zonder emulgatoren, rijsmiddelen en stabilisatoren (E-nummers)

[Aanvrager/Partner], begeleid door ASQA Subsidies B.V., onderzoekt de technische, economische en organisatorische haalbaarheid van de ontwikkeling van (foam)cakes zonder emulgatoren, rijsmiddelen en stabilisatoren (E-nummers). De doelstelling van de Bakery Academy is het ontwikkelen van een receptuur voor foamcakes waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten als alternatief voor E-nummers. De E-nummers die nu worden toegepast voor het bereiden van foamcakes vervullen een belangrijke functie ten aanzien van de houdbaarheid van het product, de stabiliteit en structuur van de cake en het kenmerkende volume en de luchtigheid. Binnen het haalbaarheidsonderzoek zal uitgebreid onderzoek worden verricht naar de technische en economische haalbaarheid van het volledig vervangen van deze kunstmatige toevoegingen door natuurlijke ingrediënten. Het uitvoeren van een haalbaarheidsproject biedt de Bakery Academy zodoende de mogelijkheid een gedegen onderzoek te verrichten naar deze beloftevolle innovatie die uiteindelijk interessant voor de gehele zoetwarenindustrie. Bij succesvolle afronding van het haalbaarheidsproject zal in een vervolgtraject met samenwerkingspartners de nieuwe technologie ontwikkeld gaan worden. Voor meer informatie over dit project of participatie in het vervolgproject kunt u contact opnemen met de volgende personen:....Dhr. J. Vast, [Aanvrager/Partner]: u.j.vast@bakeryacademy.com en tel. 06-14960608;..Dhr. R. Kruithof, ASQA Subsidies B.V.: rkruithof@asqasubsidies.nl en tel. 0598-853903...

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2018-0206
Rijksbijdrage € 25.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2018
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Aanvrager geen rechtspersoon