Regio Zuid-Holland | Experiment Dutch Vanille

De samenwerking Koppert Cress en [Aanvrager/Partner] wil in dit project de teelt van de vanille-orchidee en het fermentatieproces van de vanillepeul ontwikkelen om te komen tot een hoogwaardige kwaliteit Dutch Vanille. Het gaat om een gecontroleerde teelt in kassen. Het project van Dutch Vanille werkt aan een innovatief, vernieuwend, veilig en gezond product voor één van de drie belangrijkste en duurste ingrediënten in de keuken. Het belangrijkste component is de stof vanilline, die vanille het smaakboeket geeft. Vanilline is relatief eenvoudig te synthetiseren. Imitatie vanilline kan worden gemaakt uit kruidnagel en bijproducten uit de hout- en papierindustrie. Maar de echte liefhebber kiest voor de echte vanille. .De echte vanille is een nieuw verdienmodel voor telers door een nieuwe, kansrijke teelt. Gezonde, natuurlijke (niet-chemische) inhoudsstoffen in vanille dragen bij aan een preventieve gezondheid. Beoogd einddoel is om te komen tot een marktrijpe, valide, betrouwbare gezonde en veilig vanilleproducten met echte smaken voor professionele chefs en patissiers. Met de teelt van vanille zet provincie Zuid-Holland zich opnieuw op de kaart als innovator voor de glastuinbouw.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2020-1418
Rijksbijdrage € 171.400,00
Locatie Nederland
Jaar 2020
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Tuinbouw
Aanvrager Koppert Cress B.V.