Regio Zuid-Holland | Rotte visch Fermentering Lekker

Een groot deel van de vis in Nederland wordt op land gehaald om vervolgens niet als voedsel voor mensen te worden gebruikt. Huid, ingewanden en bijvangst, wat tot 60% van het gewicht kan zijn, wordt nu niet benut terwijl er grote maatschappelijke uitdagingen spelen op het gebied.van hoogwaardige eiwitten en grote kansen ten aanzien van de circulaire economie...Deze haalbaarheidsstudie zal zich richten op het uitwerken van de kansen en benodigdheden om deze tot nu toe in Nederland niet geconsumeerde delen van de vis te benutten. Het doel daarbij is om optimaal gebruikt te maken van de vangst van onze Nederlandse visserij. De beoogde producten die Burgs Foods voor ogen ziet is onder andere.een gefermenteerde vissaus. ..De Haalbaarheidstudie zal in het teken staan van een sectorverkenning en het zoeken naar mogelijkheden voor het optimaal benutten van deze organische vis zij- en restromen in samenwerking met potentiële partners.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2020-1373
Rijksbijdrage € 20.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2020
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Burgs Foods B.V.