Regio Zuid-Holland | Grand Cru cacao verbouwen in Nederland

Dit project is een haalbaarheidsstudie (economisch en tuinbouw technisch) naar de mogelijkheden om zogenaamde Fine Flavour cacao in de Nederlandse glastuinbouw te produceren. Fine Flavour cacao betreft de meest exclusieve en culinair verfijnde cacao. Door deze cacao in Nederland te verbouwen kan de kwaliteit van de cacao sterk verbeterd worden, de stabiliteit en constantheid van de aanvoer gewaarborgd blijven, terwijl tegelijkertijd de cacao duurzaam verbouwd wordt, zonder noodzakelijk vervuilend transport. Hiermee krijgt de aanvrager Heinde & Verre chocolade een unieke locale Nederlandse propositie, waarmee Nederland weer terug kan komen aan de internationale top. Het betreft zowel een tuinbouw-technische als culinair gezien een unieke innovatie.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2020-1305
Rijksbijdrage € 20.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2020
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Heinde & Verre