Regio Zuid | Gepersonaliseerde voeding in de zorg

In dit project zal de haalbaarheid worden onderzocht in en met zorginstellingen of zieken en.geestelijk beperkten beter zullen gaan eten als hun voeding wordt afgestemd op hun.smaakbehoefte. Hiervoor wordt onderzocht of het haalbaar is om software te ontwikkelen die in.combinatie met de ontwikkeling van voeding worden afgestemd op selectieve smaaksturing..Doelstelling van het project is om de haalbaarheid te bestuderen of het zinvol is om selectieve.smaaksturingssoftware te maken, die het mogelijk maakt om op grote schaal te kunnen voldoen aan.individuele voedingsbehoeften op het gebied van smaak- en geurbeleving, hoeveelheid en.consistentie evenals de ontwikkelde voedingsproducten ten behoeve van selectieve smaaksturing..Daarbij is het van belang dat de smaakintensiteit verhoogd wordt met specerijen en met minder zout.en suiker. Dit is noodzakelijk omdat als gevolg van ouderdom en ziekten de smaak verandert en.mede daardoor het aangeboden eten vaak niet wordt gegeten (60% wordt weggegooid), resulterend.in ondervoeding met alle gezondheidseffecten die daarmee gepaard gaan..De haalbaarheidsstudie zal leiden tot een go/ no go beslissing aangaande de ontwikkeling van de.selectieve smaaksturingssoftware voor zorginstellingen, passend bij Life Science & Health:.gepersonaliseerde voeding....

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2020-1124
Rijksbijdrage € 20.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2020
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Medische sector
Aanvrager Smartcuisine B.V.