Regio Zuid | Schaalbare, culinaire 3D-foodprinting uit reststromen

Op dit moment wordt een derde van al het voedsel in de wereld weggegooid zonder te consumeren. Upprinting Food vermarkt een unieke methode om resterende voedselstromen te gebruiken en heerlijk smakende en ogende voedingsmiddelen te creëren. Met haar bedrijfsactiviteit als consultancybureau voor high-end restaurants wil Upprinting Food een bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling...Upprinting Food heeft momenteel op basis van brood, groente, fruit en rijst verschillende recepten gecreëerd en beoogt de mogelijkheden uit te breiden om de bedrijfsactiviteiten schaalbaar te maken en zo meer impact te generen in de strijd tegen voedselverspilling. Echter is de beschikbare technologie en kennis van de markt ontoereikend om nieuwe recepturen te ontwikkelen. Dit is voor Upprinting Food de aanleiding om onderzoek te doen naar een mogelijk nieuw R&D-traject...Dit haalbaarheidsproject heeft als doel om de haalbaarheid van dit R&D-traject vast te stellen..

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2020-1112
Rijksbijdrage € 20.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2020
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Upprinting Food B.V.