Regio Oost | VISUAL FUTURE

De doorlooptijd van het creatieve proces om te komen tot nieuwe, innovatieve voedingsconcepten is lang, het kent vele verschillende stappen en heeft een groot afbreukrisico. Gemiddeld haalt slechts 1 op de 10 ideeën ooit de eindstreep: de publieke presentatie in een productschap van de supermarkt. En dan nóg is er geen garantie op succes. Met dit project beogen we dat creatieve proces, levensecht en realistisch te digitaliseren, zowel het agrofoodproduct zelf, als het verpakkingsontwerp, de shelfpresentatie en het (virtueel) samengestelde product. Ons doel is hiermee de doorlooptijd van foodinnovatie te verkorten, onnodige verspilling door het uitvoeren van testen tegen te gaan en de succes rate van foodinnovaties te vergroten. Door de doorlooptijd te verkorten kunnen producenten veel dichter op de markttrends ontwikkelen, directer inspelen op marktvragen en kortere innovatiecycli bereiken. De essentie voor dit project ligt de nadruk op ‘realistisch’ en ‘natuurgetrouw’. Voedsel is dynamisch, het beweegt, het rolt, deukt, vervormd, vloeit. De vraag is of het technisch haalbaar is een blad sla te laten ‘vallen’, een tomaat te laten indeuken of een eidooier te laten vloeien. We willen het natuurlijke gevoel, of dat nu in een filmpje of foto is, kunnen vastpakken. Daaraan gekoppeld de vraag hoe we dit economisch verantwoord in de markt kunnen zetten.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2020-0844
Rijksbijdrage € 20.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2020
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager DIGITAL CHEF BV