Regio Noord-Holland | Plantaardige vetten en eiwitten voor duurzame en smakelijke zuivelalternatieven (Oleosomen voor zuivelalternatieven).

Vet is een belangrijk ingrediënt achter de aantrekkelijke textuur van voedsel. [Aanvrager/Partner], een start-up in Amsterdam, wil vette ingrediënten ontwikkelen op basis van natuurlijke vetdruppeltjes die in planten voorkomen. In plantenzaden worden vetten georganiseerd in van nature voorkomende vetdruppeltjes die [Aanvrager/Partner] in producten kan gebruiken om ze stabieler en romiger te maken. Een ideaal voorbeeld zijn bestaande en toekomstige zuivelalternatieven. Hun eigenschappen moeten worden verbeterd zodat meer consumenten ze in hun dieet kunnen opnemen en de impact op het milieu kunnen verminderen..Binnen dit project wil [Aanvrager/Partner] de technische en economische haalbaarheid onderzoeken van het ontwikkelen van vette ingrediënten op basis van natuurlijke vetdruppeltjes die in planten voorkomen (Oleosomen). Doel is om deze ingrediënten toe te passen in duurzame en smakelijke zuivelalternatieven.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2020-0616
Rijksbijdrage € 19.920,00
Locatie Nederland
Jaar 2020
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Aanvrager geen rechtspersoon