Onderzoek ontwikkeling mannelijk vlees producten Verhoeff Foods

We onderzoeken of het technisch en economisch haalbaar is om onze traditionele retailproducten te vernieuwen en verduurzamen door gebruik te maken van mannelijk vlees van rund en kip (lagere, grovere structuur en kwaliteit) in plaats van het reguliere vlees. Daarmee gaan we verspilling van dieren en vlees tegen. De haalbaarheidsstudie is erop gericht om een beeld te krijgen van de te ontwikkelen techniek, markt en de sterke en zwakke punten, kansen en risico’s om de producten op deze basis te ontwikkelen. Daarnaast willen we een beeld krijgen van welke middelen er nodig zijn voor het mogelijke vervolgproject en of we dat daadwerkelijk kunnen uitvoeren of niet.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2020-0263
Rijksbijdrage € 20.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2020
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Verhoeff Salades en Snacks