Onderzoek ontwikkeling mannelijk vlees producten Verhoeff Foods
We onderzoeken of het technisch en economisch haalbaar is om onze traditionele retailproducten te vernieuwen en verduurzamen door gebruik te maken van mannelijk vlees van rund en kip (lagere, grovere structuur en kwaliteit) in plaats van het reguliere vlees. Daarmee gaan we verspilling van dieren en vlees tegen. De haalbaarheidsstudie is erop gericht om een beeld te krijgen van de te ontwikkelen techniek, markt en de sterke en zwakke punten, kansen en risico’s om de producten op deze basis te ontwikkelen. Daarnaast willen we een beeld krijgen van welke middelen er nodig zijn voor het mogelijke vervolgproject en of we dat daadwerkelijk kunnen uitvoeren of niet.
Projectsamenvatting
Projectnummer
MIT-2020-0263
Rijksbijdrage
€
20.000,00
Locatie
Nederland
Jaar
2020
Subsidieregeling
Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren
Agro en visserij,
Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager
Verhoeff Salades en Snacks