Regio Zuid-Holland | DryGoodness

Een nieuw duurzaam keukeningrediënt wordt geproduceerd uit rest- en overschotstromen van groenten en fruit. Dit ingrediënt draagt bij aan een substantieel grotere humane inname van groenten, fruit, en vezels. Dit ingrediënt zorgt tevens voor een lagere inname van toegevoegde suikers. Dit product heeft volgens ons de potentie om in (groot)keukens een belangrijk ingrediënt te zijn voor ‘cooking from scratch’ toepassingen, zonder de nadelen van invriezen (dure keten) of inblikken (afval van glas en blik). Dit product is bedacht in ons microstructuurlab, en op dit moment is productie op labschaal mogelijk. Met deze haalbaarheidsstudie willen we met lokale leveranciers en afnemers onderzoeken hoe we kunnen opschalen naar productie op pilotschaal. Tegelijkertijd willen we met dit eerste product de vermarkting van dit totaal nieuwe productformat onderzoeken in zowel de consumentenmarkt als B2B. De technische uitdaging betreft het ontwikkelen van een productie op pilotschaal van het product met vast gespecificeerde vorm en textuur. De financiële uitdaging betreft het inzicht verkrijgen in de marktvraag/acceptatie en de verkenning/verificatie van het verdienmodel. Na succesvol resultaat van deze haalbaarheidsstudie hebben we een ‘minimum viable product’ wat modulair uitgebouwd kan worden in een commerciële setting.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2021-0937
Rijksbijdrage € 19.876,00
Locatie Nederland
Jaar 2021
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Aanvrager geen rechtspersoon