Regio Zuid-Holland | Haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van alternatieve eiwitten uit microalgen ter bevordering van de gezondheid en het immuunsysteem

Na de succesvolle lancering van "FUL superfood tonic", de eerste drank op basis van microalgen op de markt, is FUL Foods op zoek naar het valoriseren van zijn afvalstroom in een.alternatieve proteïnebron, waardoor circulaire economie en eiwittransitie worden bevorderd..De ontwikkelingsactiviteiten zullen zich voornamelijk richten op het upcycling- en proteïneextractieproces,.het verbeteren van de organoleptische eigenschappen, het testen van.proteïnefunctionaliteiten, texturiserend eigenschappen en behoud en verhoging van de.voedingswaarde (pre- en probiotica). FUL foods zal gebruik maken van een reeds beschikbare.afvalstroom en zal een eigen formulering ontwikkelen.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2021-0923
Rijksbijdrage € 20.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2021
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager FUL Foods