Regio Zuid | Symbiotische fermentatie met Vitamine B12
Op dit moment worden veel vleesvervangers gemaakt als ‘vleesgelijkend product’. De eiwitten worden hierbij gewonnen en ingezet in de vleesvervangende industrie. Dat kost ook veel omzetting en Energiesector. Nutrilab heeft bemerkt dat het een mogelijkheid is om de eiwitten van vruchten/producten direct te kunnen benutten. Dat kan met fermentatie. Echter zijn er deze op basis van vleesvervangende producten geen bestaande producten aanwezig en mist de consument hierdoor vitamine B12 (een belangrijke vitamine, ook bekend als cobalamine, welke nodig is voor de aanmaak van rode bloedcellen en alleen in dierlijke producten te vinden is). Hiertoe is men voornemens een symbiose groei te gaan ontwikkelen waarbij tijdens de fermentatie ook vitamine B12 ontstaat. Nu zijn er in de literatuur wel micro-organismen bekend die vitamine B12 produceren, maar een symbiotische groei in een fermentator is nog niet eerder gedaan. Met de ontwikkeling van deze symbiotische groei ontstaat een gezonde en duurzame innovaties welke afgestemd is op toekomstige wensen en behoeften van consumenten zoals de toenemende vraag naar vleesvervangers, waardoor deze ook, dankzij de beoogde innovatie eerder geaccepteerd worden..