Regio Zuid-Holland | Duurzaam Pannenkoeken bakken

Ronduit de meeste pannenkoeken die uit de retail komen worden gebakken in een pannenkoeken fabriek. Traditioneel wordt dat op dit moment middels een gasoven gerealiseerd. Vanuit Duurzaamheids- en kosten perspectief is dat in deze huidige tijd onwenselijk. De gemiddelde industriële pannenkoekenoven producents stoot circa 2.3000.000 kg CO2 per jaar. Deze hoge uitstoot wordt veroorzaakt door de wijze van verhitting (gas) en de toepassing van een inefficiënte roter (ronddraaiende schijf, waar pannenkoeken op garen). FP Beheer houdt zich bezig met ontwikkelen en produceren voedselproductie machines voor de Nederlandse en internationale markt. Zij heeft de ambitie om een duurzame oplossing te ontwikkelen op het gebied van industriële pannenkoeken productie. Gedachten hierbij zijn gebaseerd op elektrificatie van het proces en het ontwikkelen van effectief proces van garing en handling van de pannenkoeken.Uiteindelijke doelstelling is de ontwikkeling van een productiestraat welke een substantiële lagere uitstoot oplevert zonder gebruik van gasverhitting. Alvorens FP Beheer overgaat tot ontwikkeling wil zij eerst een gedegen haalbaarheidsonderzoek uitvoeren om te komen tot een betere investeringsbeslissingen in mogelijke productieprincipes met effect op het eindproduct.

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2022-1064
Rijksbijdrage € 20.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2022
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Energiesector
Aanvrager F.P. Beheer B.V.