Regio Zuid | Robotica voor de horeca
De horeca heeft het de afgelopen jaren zwaar voor de kiezen gehad, denk aan de coronapandemie, de huidige Energiesectorkosten en het dramatische personeelstekort die ertoe hebben geleid dat steeds meer restaurants hun deuren moeten sluiten. Automatisering kan hierin een bijzondere rol spelen om zo de druk van de horecasector te verlichten, het personeelstekort iets of wat op te kunnen vangen, en hoogstwaarschijnlijk de kosten kunnen drukken. Echter verloopt de automatisering in de Westerse horeca ontzettend traag. Er wordt hier en daar wel wat geëxperimenteerd maar niets leidt vooralsnog tot een echte impact.\Label Orange en JBS tech willen hier verandering in brengen door in samenwerking met Van der Valk Hotels als Launching Customer een pasta robot te ontwikkelen. Deze pasta robot kan diverse functies uitvoeren, werkt efficiënter en draait de verspilling terug van ingrediënten. De horeca staat bekend om hun strengen wetgevingen als het gaat om sociale hygiëne, een robot is hierin geen uitzondering. Middels deze aanvraag zal er een prototype worden gebouwd van de eerste Pasta Robot die geschikt zal zijn voor de modern Westerse keukens die volledig aan Europese richtlijnen zal voldoen. En hopelijk de gehele horecasector in verloop van tijd kunnen helpen in een al moeizame markt.