Regio Zuid | Slimme geconditioneerde fruitmand
Hoewel we wereldwijd ruim voldoende voedsel produceren om de hele wereld te voeden, zien we wereldwijd enorme ongelijkheid in de beschikbaarheid van voedsel. Waar er in ontwikkelingslanden nog vaak sprake is van voedseltekorten, is in de westerse wereld ten gevolge van de overvloed van voedsel juist voedselverspilling een groot probleem. In Nederland gaat het hierbij om 34 kilo vast voedsel per persoon per jaar. Volgens het WWF wordt hierbij jaarlijks 1200 ton voedsel verspild, waarbij vooral veel winst te behalen is op bederfbaar voedsel als brood, zuivel, aardappelen, fruit en groente. ..Ondanks het bewustzijn van veel mensen over deze problematiek, blijft het voor veel mensen toch moeilijk om hun voedselverspilling naar beneden te brengen. Een van de oorzaken van voedselverspilling is het bederven van kort houdbare producten als groente en fruit, wat als gevolg heeft dat Nederlanders hier jaarlijks vele kilo’s van weggooien. Dit heeft op zichzelf weer grote invloed op het milieu in de vorm van ‘voorkombare’ CO2 uitstoot en belasting van het land. ..Om het probleem van groente- en vooral fruitverspilling tegen te gaan, beoogt MB E-marketing in dit project de haalbaarheid te onderzoeken van het ontwikkelen van een Slimme Geconditioneerde Fruitmand. Met de Slimme Geconditioneerde Fruitmand wordt een handzaam product beoogd waarin fruit en groente zichtbaar getoond kan worden, en tegelijkertijd op basis van de specifieke inhoud middels het beïnvloeden van vele factoren veel langer houdbaar gehouden kan worden. Hiermee hoopt MB E-marketing in de toekomst bij te kunnen dragen aan het verminderen van de verspilling van groente en fruit in Nederlandse huishoudens...