Regio Zuid | Healthy Fridge 2.0

Achtergrond: De innovatie draagt bij aan gezonder en duurzamer omgaan met voeding. Het past ook in de.trend (en noodzaak) naar gezonde voeding op je werkplek of onderweg, plaatsen die gedomineerd worden.door fastfood en houdbare producten..Het op te lossen onderliggend probleem: ongezonde voeding, wachttijden, beschikbaarheid (sorry – we zijn.gesloten). Hiermee is er ruimte voor nieuwe vers-concepten: heerlijk, gezond, 24/7 en mobiel..Innovatie: de innovatie bestaat uit het op voorspelde vraag gebaseerd aanbieden van verse maaltijden via.RFID Smart Fridges (Healthy Fridge 2.0, waarbij een keten- of systeeminnovatie zal worden gerealiseerd. Er.wordt een korte keten ontwikkeld waarbij ultraverse producten (1 à 2 dagen houdbaar) worden.aangeboden via deze RFID smart fridge, waarbij de voorspelde vraag via een slim algoritme de.productieketen zal aansturen..Er zal zowel op de hardware (een intelligente RFID fridge t.b.v. verse maaltijden) als op software niveau.nieuwe technologie worden ontwikkeld (algoritmen voor 24h demand forecast, bepaling van voorraad,.Vervoer en logistieke planning (vul momenten, rij routes, algoritme voor bepaling vending machine locaties)..Het is een innovatie, die een slimme Vervoer en logistieke keten oplevert voor het aanbieden van gezonde verse.voeding, zonder verspilling..Doelstelling: de doelstelling van het project is inzicht krijgen in:.de technische haalbaarheid van de ontwikkeling van 24h demand forecast van verse producten uit keten.geaggregeerde data (aggregatie en interpretatie van consumentengedrag en Vervoer en logistieke impact via vraag.voorspellende algoritmen);.de technische haalbaarheid van de ontwikkeling van intelligente fridges via RFID-tags, en een geïntegreerde.communicatiemodule;.programma van eisen voor het via een app ontsluiten van deze intelligentie naar alle schakels in de keten;.in de economische haalbaarheid hiervan: validatie van de beoogde voordelen in de keten en impact op het.verdienmodel;.Vaststellen van de regelgeving / juridische aspecten rondom (klant)data..Op basis van dit haalbaarheidsproject wil FVC de technische en financiële knelpunten onderzoeken die zij.verwacht voordat het R&D project voor het Healthy Fridge 2.0 keten-concept gestart kan worden. Op basis.van de uitkomsten van dit project zal een gedegen go/ no-go beslissing genomen worden en een plan van.aanpak worden opgesteld..Aansluiting Missiegedreven Innovatiebeleid / KIA's:.Het project past binnen het thema Landbouw, Water en Voedsel; onderdeel 3d Gewaardeerd, gezond en.veilig voedsel. Binnen deze thema's zijn de missies "Vergroten van de waardering voor voedsel" en."Faciliteren dat de Nederlandse bevolking in gezondheid opgroeit en ouder wordt" doordat een kortere,.veiliger en duurzamer keten met een eerlijke prijs voor elke schakel wordt ontwikkeld; gericht op.consumptie van duurzame, veilige en gezonde producten..Verder sluit het aan bij de Sleuteltechnologieën 5.2 Digital technologies (smart data driven.vraagvoorspelling en aansturing productie en Vervoer en logistieke keten op algoritmiek)..Indirect is er een bijdrage op het thema Gezondheid en zorg (gezonder voedselpatroon leidt tot reductie.van zorgkosten; conform studies van bijvoorbeeld Prof. Jaap Seidel)..

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2022-0837
Rijksbijdrage € 20.000,00
Locatie Nederland
Jaar 2022
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Agro en visserij, Voedings- en genotmiddelen
Aanvrager Fresh Vending Concepts B.V.