Regio Zuid | AMIGO Connected Horeca
De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) meldt dat in Nederland de voedselverspilling in horeca en restaurants wordt geschat op 51 miljoen kg per jaar. Dat is 14% van alle voedselverspilling in het land (Samen Tegen Voedselverspilling | Nieuws: Horeca Food Waste Challenge)...Het ontbreekt horecazaken zoals restaurants onder andere aan inzicht in de (verwachte) afname in de nabije toekomst. En dat inzicht is geen overbodige luxe: 70 procent van het voedsel dat in een restaurant in de afvalbak verdwijnt, is de keuken nooit uit geweest. Denk aan sauzen en soepen die worden bereid, maar weggegooid worden als ze de houdbaarheidsdatum overschrijden. Of aan voorraad, zoals vlees of groenten die onaangeroerd in de koelkast blijven liggen en op een gegeven moment niet meer bruikbaar zijn...Doelstelling van het project is het onderzoeken van de technische en commerciële haalbaarheid van [Aanvrager/Partner] Horeca, een platform waarop voor horeca-ondernemingen verkoopvoorspellingen worden gegenereerd op basis van AI en Big Data omtrent verwachte bestellingen in de nabije toekomst op basis van verzamelde historische gegevens, om voedselverspilling in de horeca significant te kunnen reduceren...