Regio Zuid | Continue hydratering van TVPs
TVP’s zijn plantaardige eiwitten die gebruikt worden in vleesvervangers. Bij de productie daarvan moet TVP eerst worden gehydrateerd, een tijdrovend en daardoor kostbaar proces en een van de redenen waarom plantaardige vleesvervangers nog altijd duur zijn ten opzichte van vlees. .In dit project wil Sobatech de technische en economische haalbaarheid onderzoeken van het goedkoper maken van de productie van plantaardige vleesvervangers, door een slimmere continu-hydratatie van TVP, waardoor deze productiestap sneller, goedkoper en beter beheersbaar wordt. Indien succesvol, zal deze technologie de productiecapaciteit van vleesvervangers op basis van TVP enorm kunnen opschalen, de kwaliteit beter kunnen waarborgen en de operationele kosten verlagen. .Dit project sluit aan bij de Sleuteltechnologie “Engineering & Fabrication Technologies” en de ambities om de voedselketen meer op basis van plantaardige eiwitten te baseren in plaats van dierlijke eiwitten. Daarmee sluit het ook aan bij de KIA’s “Energiesectortransitie en Duurzaamheid” en “Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel”. .