Regio Noord | Volon-Chloro, Haalbaarheid volledige ontwatering door verdringing met alcohol van chlorofyl pasta

Bij het beschermen van waardevolle stoffen, met name eiwit en speciale vormen daarvan als chlorofyl uit geoogst bladmateriaal, in het onderhavige geval als voorbeeld en onderzoek model het blad van waterlinzen oftewel eendenkroos, is vriezen of drogen wel de meest gebruikte vooral ook omdat het laatste een groot volume en massa voordeel heeft dat de CO2 footprint van het product in opslag en vervoer naar de eindklant sterk verlaagd. De Energiesector kosten van het met warmte drogen zijn evenwel nog altijd prohibitief...Bij beide oplossingen voor dit probleem is en daarnaast ook zo dat, met uitzondering van melkpoeder bereiding, er eigenlijk geen in-line vol-continue oplossing voor dit probleem wat de kosten extra verhoogd voor de teler / eiwit producent...Aan wil nu in een volledig nieuwe toepassing voor dehydratie een bestaande technologie voor conische zelfreinigende zeven op het microgebied, door middel van de toepassing van nano-zeefmaterialen, gaan toepassen voor de water extractie uit primair granulair (chloroplasten) chlorofyl eiwit uit pers-sap van de vers geoogste waterplanten...Hiervoor wil ze bio-ethanol gaan gebruiken om in een 2 staps proces, het water uit de korrels te “verdringen” door herhaald menging met oplopende ethanol concentraties. Dit wil ze dan in een in-line en volcontinue proces uitvoeren waarbij het alcohol geheel circulair gebruikt zal worden door terug destillatie waarbij de warmte behoefte daarbij onttrokken zal worden aan de vloeibare perssap-massa...Het voordeel van deze benadering is dat ze volledig EU/EFSA en Nederlandse VWA certificeerbaar is en

Projectsamenvatting

Projectnummer MIT-2022-0363
Rijksbijdrage € 19.214,00
Locatie Nederland
Jaar 2022
Subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Sectoren Chemie en kunststoffen
Aanvrager Aanvrager geen rechtspersoon