Regio Noord | Haalbaarheid naar brine recovery middels forward osmosis
Wafilin heeft decennialange ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van membraanfiltratiesystemen. Een van haar toepassingen is het concentreren van producten door water uit het product te onttrekken. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het indikken van melk of het concentreren van vruchtensappen. Om dit te bewerkstelligen maakt men momenteel gebruik van Reversed Osmosis (RO), waarbij men het product onder druk door een membraan filtreert. Een alternatief dat ook op industriële schaal wordt toegepast is het indampen van het product. Echter, nadeel van beide methodes is het enorm hoge Energiesectorverbruik, vanwege het onder druk zetten van het product of het verhitten tot boven de honderd graden. Daarnaast heeft de hoge druk of temperatuur ook vaak een negatieve invloed op de kwaliteit van het product. Het bedrukt kan beschadigen of de fuctionaliteit verliezen, vanwege de proces condities waarin het wordt verwerkt. Wafilin is daarom op zoek naar een membraanfiltratiesysteem met dat minder Energiesector verbruikt en de kwaliteit van het eindproduct verbetert.