PSYDrechtsteden gaat digitaler werken

PSYDrechtsteden B.V. (PSYDrechtsteden) wil beeldschermzorg en het gebruik van VR mogelijk maken voor de extramurale zorg en wil voor de beeldschermzorg UWCompaan gaan inzetten en voor de VR technologie CleVR.
De Compaan is een gebruiksvriendelijke tablet die ontwikkeld is voor mensen zonder of met beperkte digitale ervaring. Zorgmedewerkers kunnen via Compaan op een veilige en makkelijke manier zorg op afstand verlenen aan cliënten. Familie kan via Compaan contact onderhouden met hun naasten. PSYDrechtsteden gebruikt nog geen tablets en VR technologie, maar veel medewerkers en cliënten hebben hierbij wel ondersteuning nodig. In de extramurale GGZ was het tot nu toe niet mogelijk om deze ondersteuning te kunnen bieden.
UwCompaan is toegankelijk en op de doelgroep afgestemd. Juist nu in de tijd van COVID-19 is van belang dat cliënten sociaal contact kunnen onderhouden met hun naasten en dat de continuïteit van zorg zoveel mogelijk blijft gewaarborgd. Vanwege haar gebruiksvriendelijkheid is de Compaan op eenvoudige wijze te implementeren en zijn er geen extra fysieke contactmomenten vereist.
CleVR heeft reeds bewezen een ervaren aanbieder te zijn. VR-CGT wordt op dit moment met succes toegepast bij de volgende patiëntenpopulatie:
1. Psychotische stoornis (doorgemaakte psychose, angst en paranoïde als restklachten).
2. Sociale angststoornis.
3. Paniekstoornis (met én zonder agorafobie).
4. Gegeneraliseerde angststoornis.
5. Depressieve stoornis met angstige stemming.
6. Autisme.
7. Angstklachten in het kader van een persoonlijkheidsstoornis.
8. Het is eventueel mogelijk om andere stoornissen toe te voegen op aanvraag bij de zorgverzekeraar.
Het op korte termijn aanbieden van VR biedt in deze tijd mogelijkheden om behandeling in te zetten met in achtneming van de huidige geldende RIVM richtlijnen.

Projectsamenvatting

Projectnummer SETC200661
Status Lopend
Jaar 2020
Subsidieregeling SET COVID-19
Aanvrager PSY Drechtsteden B.V.