Uitbreiding en verbetering van zelfboordelingsinstrumenten

Amstelring Wijkzorg levert wijkverpleging en verzorging aan thuiswonende cliënten binnen de regio's Amstelland, Amsterdam en Haarlemmermeer, vanuit zelfsturende wijkteams.

De inzet van zelfbeoordelingsinstrumenten uit te breiden en te verbeteren.
Implementatie van de 'zelfredzaamheidsradar' en het instrument 'My Strengt My Health App' onder de professionals, als instrumenten om de zelfredzaamheid van cliënten te monitoren en het zorgplan vorm te geven, zijn hierin een belangrijk onderdeel.
Een studenten zorg innovatiepool wordt ingezet om de infrastructuur van de uitrol van innovatie en hulpmiddelen te realiseren. De verpleegkundigen en studenten uit de pool dragen bij aan het meer bekend raken met de instrumenten en het effectief ermee werken om zo de zelfredzaamheid en de eigen regie van cliënten te vergroten.

Projectresultaat

Amstelring Wijkzorg is het afgelopen jaar bezig geweest met het inzetten van zelfbeoordelingsinstrumenten. Een groep (jonge) professionals genaamd young talents (YT) hebben zich hiervoor ingezet. De YT gaan met het zelfbeoordelingsinstrument (MyStrenghtMyHealth/zelfredzaamheidsradar) naar de cliënt toe om de situatie in te schatten. Het instrument, de app My Strenght My Health, kan zelfs door de cliënt of familie zelf worden ingevuld. Amstelring Wijkzorg heeft een manier gevonden om aanmelding makkelijk te maken. De cliënt krijgt een unieke link en met deze link komt er een beveiligde verbinding tot stand waar de cliënt, met familie of de zorgprofessional een zelfbeoordeling kan invullen. Dit instrument is gebaseerd op het Omaha systeem, waardoor de wijkverpleegkundige dit makkelijk kan meenemen in het assessment en het zorgplan (ook gebaseerd op OMAHA). Amstelring Wijkzorg is nu bezig met de implementatie in de teams van de YT. De resultaten zijn positief en de wijkverpleegkundige komt beslagen ten ijs bij de intake. Die weet namelijk al wat er speelt en waar de kracht van de cliënt zit.

In 2023 gaat Amstelring Wijkzorg met de gehele organisatie werken volgens het 5 stappenplan:

  1. Wat kan de cliënt zelf?
  2. Wat kan technologie?
  3. Wat kunnen de naasten?
  4. Wat kunnen netwerk en instanties?
  5. Wat kan de zorg en ondersteuning betekenen?

Het doel is dat de cliënten bij stap 1 al gaan starten met het invullen van het zelfbeoordelingsinstrument, zodat er duidelijk inzicht wordt gecreëerd in wat de cliënt zelf kan en wat echt niet. Ook de preventiebezoeken en continuïteitsbezoeken die Amstelring Wijkzorg doet vanuit haar specialistisch verpleegkundige wil Amstelring Wijkzorg op deze manier gaan insteken.

Projectsamenvatting

Projectnummer SOW-02356615
Locatie Nederland
Status Afgerond
Jaar 2021
Subsidieregeling Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW)
Sectoren Dienstensector, Medische sector
Aanvrager Thuiszorg Amstelring Groep B.V.