"Gluren bij de buren"

Careyn levert wijkverpleging, specialisaties in de wijk (zoals casemanagement dementie en specialistische verpleegtechnische handelingen, thuisbegeleiding), verpleeghuiszorg en dagbesteding/welzijn.

Samen met de wijkteams wil Careyn ervoor zorgen dat de zorgprofessionals en de zorg in de wijk zich blijft ontwikkelen en invulling wordt geven aan het (langer) thuis wonen op een goede en verantwoorde manier. De activiteiten waar subsidie voor wordt aangevraagd verbeteren de zorg, leveren op onderdelen tijd op, waardoor er meer tijd is voor andere zorgvragen en verhogen absoluut het werkplezier van haar zorgprofessionals in de wijk.

  1. Careyn gaat aan de slag met intercollegiale toetsing op het onderdeel methodisch werken. De wijkverpleegkundigen gaan bij en met elkaar aan de slag en worden daarbij gecoacht door de kwaliteitscoaches-wijkverpleegkundigen met het uiteindelijke doel dat wijkverpleegkundigen zelf intercollegiale toetsing kunnen toepassen ten behoeve van het methodisch werken.
  2. Careyn gaat aan de slag met intercollegiale toetsing complexe casuïstiek die leidt tot of bijdraagt aan omgangs- en gedragsproblemen tussen cliënt en zorgverleners en daardoor tot minder goede zorg. De intercollegiale toetsing zorgt ervoor dat het team meer in zijn kracht komt te staan, leert professioneler om te gaan met deze zorgproblemen en onze cliënten beter te kunnen ondersteunen, zodat zij daadwerkelijk op een goede manier langer thuis kunnen wonen waarbij de inzet van zorguren niet onnodig toeneemt.
  3. Careyn start met intervisie palliatieve zorg, herkenning en erkenning. Dit is essentieel om tijdig de wensen en behoeften van cliënten en hun naasten t.a.v. kwaliteit van leven en sterven, zorg, behandeling en verblijfsplaats te kunnen bespreken. Het herkennen en het moment om een proactief zorggesprek te voeren vraagt meer bewustwording en specifieke kennis en gespreksvaardigheden van wijkverpleegkundigen/verzorgenden/helpenden. Er wordt gestart met twee pilots om vervolgens een uitrol te doen richting de andere teams. De expertise van de gespecialiseerd verpleegkundigen oncologie en palliatieve zorg wordt benut en het team werkt met een contactpersoon palliatieve zorg.
  4. Careyn start met intervisie waarbij het Evidence Based Practice werken bij wondzorg in de wijk wordt versterkt. De internationale richtlijn skin tear wordt geïmplementeerd, waardoor snellere genezing wordt bevordert, hetgeen leidt tot minder klachten voor de cliënt en kostenvermindering. De expertise van de wondverpleegkundigen en verpleegkundig specialist wordt benut tijdens de intervisie. De wijkverpleegkundigen kunnen deze zorg acuut inzetten en in een later stadium leefstijladvies geven aan de cliënt ter voorkoming van een volgende skin tear bij dezelfde cliënt.

Projectsamenvatting

Projectnummer SOW-02354052
Locatie Nederland
Status Lopend
Jaar 2021
Subsidieregeling Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW)
Sectoren Dienstensector, Medische sector
Aanvrager Stichting Careyn