FOOD WASTE UPGRADE
De materiaal- cq productketen bestaat uit de verbouwing van voedselgewassen, groente en
fruit, die worden geoogst, gewassen, gesneden, verpakt en verkocht aan restaurants,
supermarkten en kruideniers en zo op het bord van de eindconsument terecht komen.
In deze
keten wordt veel voedsel als afval weggegooid:
- Boeren en tuinders gooien teveel geproduceerd voedsel weg,
- Supermarkten gooien niet verkocht voedsel weg,
- Restaurants gooien niet gebruikt voedsel weg,
- Consumenten gooien veel voedsel weg.
De bedoeling is om in de regio Haaglanden niet verbruikt voedsel bij boeren en tuinders en
supermarkten op te halen (over korte afstanden) en deze na nadere bewerking weer aan te
bieden aan de consument. Nieuwe bewerkingstechnieken zullen worden ontwikkeld.
Met behulp van de procesbegeleider zal de keten worden uitgebreid met meer en andere
boeren en tuinders, restaurants, voedselbewerkers en winkels en zal de keten worden
gestimuleerd goed samen te werken.