Circulaire Kitchen-as-a-Service keukens

Chainable (Gilze) wil woningcorporaties, institutionele en private beleggers en huiseigenaren ondersteunen in de onvermijdbare weg naar 100% circulair wonen. Chainable heeft als missie een keukenwereld te creƫren zonder afval, een die actief bijdraagt aan het verminderen van de klimaatcrisis. Chainable denkt dit te bereiken door samen met productiepartners verantwoordelijkheid te nemen voor wat gemaakt wordt. Niet alleen in de productie, maar ook in het gebruik en daarna. Momenteel zijn Chainable keukens 82% circulair volgens de Product Circularity Index van Alba Concepts.

Alba Concepts is een circulair adviesbureau gespecialiseerd in circulair bouwen die door middel van de Product Circularity Index (BCI) circulariteit meetbaar heeft weten te maken. Om de circulariteit van Chainable producten en de gehele Chainable supply chain te vergroten is er een circulair ketenproject gestart. Hierin werkt Chainable samen met verschillende samenwerkingspartners in de keten, waaronder Triple-G, Arte Groep en EME, om samen technische, organisatorische en economische vraagstukken te beantwoorden om zo de circulariteit van de keten te vergroten.

Zo hopen we het gehele proces te optimaliseren en een efficiƫnte materialenkringloop in te kunnen richten. Alba Concepts treedt in dit traject op als kennispartner en procesbegeleider. Het doel van dit traject is de circulariteit te optimaliseren en daarmee de CO2 impact van iedere Chainable keuken te minimaliseren voor 01-05-2021.

Projectsamenvatting

Projectnummer CKP2100031
Jaar 2021
Subsidieregeling Subsidie Circulaire Ketenprojecten
Partners Arte Holding B.V. Excess Materials Exchange B.V. Triple-G & Partners B.V.
Aanvrager Chainable B.V.